© Michael Hardenfelt 2012

Startside

Praktiske oplysninger

Gamle by

Nye by

Langs floden

Kongeruten

Rundtur omkring Warszawa

Marszalkowska-gade

Haven på Universitetsbiblioteket

Lazienka-parken

Hoteller

Restauranter

Museer og seværdigheder

Turistguide i Warszawa

Viden om Polen

 

Warszawa

CITY GUIDE

 

Senest aktualiseret oktober 2018

Barer og restauranter i Warszawa

Hvis det primære formål med rejsen er kulinariske oplevelser, så skal man nok ikke sætte Warszawa allerøverst på listen over rejsemål.

Når det er sagt, så vil jeg gerne understrege at det er sket en kolossal udvikling i de senere år. Polen startede i 1989 vandringen mod vest med en håndfuld hotel-kokke, hvis primære evner bestod i at kunne afveje produkterne og arrangere den korrekte mængde mad på gæstens tallerken i henhold til instruktionsmanualen. Og så var der en masse kantinekokke, som kunne lave billig og traditionel polsk mad.

I de senere år er der imidlertid sket en hurtigt accelererende udvikling. Polakkerne er selv begyndt at betragte restaurationsbesøg som en oplevelse, og ikke blot en kedelig udgift ved særlige arrangementer eller forretningsrejser. Udlandsrejser har givet smag for nye madkulturer, og mange polske kokke har arbejdet i udlandet.

Langsomt, men uomtvisteligt, er der ved at opstå en madkultur. Mange mindre restauranter har ejere som betragter deres erhverv som et kald. Det når måske ikke den allerhøjeste standard, men priserne er også langt lavere end restaurationspriserne i København.

Nærværende guide er en positivliste. Jeg uddeler ikke stjerner, nævner kun de steder som efter min eller mine venners opfattelse er værd at besøge. Hvis jeg ikke synes det bliver de ikke nævnt. Nogen gange er det længe siden jeg har besøgt de pågældende lokaler, så der garanteres ikke for at oplysningerne er a jour, men jeg hører gerne bemærkninger, hvis nogen er uenige med mig i min bedømmelse, eller har fundet et spændende sted.

Ud over personlige erfaringer og venners anbefalinger har jeg medtaget de fleste restauranter som i 2013 er medtaget i Michelins restaurationsguide. I den nyeste 2013-guide har Warszawa fået en stjernerestaurant, og omkring 20 andre er betegnet med et, to, tre eller fire sæt bestik.

 

 

Hovedside

Danskundervisning

Oversættelse

 

Bøssebarer

Indtil Polens nu afdøde Præsident Lech Kaczynski i sin tid som Borgmester (Bypræsident på polsk) i Warszawa forbød en bøssemarch under henvisning til færdselsloven var bøsser og bøssebarer noget man holdt kæft med i Polen.

Det latterlige i Borgmesterens argumentation var dog åbenlyst, og pludseligt begyndte folk som ikke havde det mindste med bøsser at gøre  at kæmpe for disses ret til at spadsere en tur gennem byen i en politisk manifestation. Borgmesterens brud på den polske Grundlov og basale menneskerettigheder gav nok skubbet til den holdningsændring der de sidste 7-8 år har givet grobund for en stadigt voksende åbenlys scene for bøsser og transseksuelle. Her skal blot nævnes nogle få steder, men flere er tilgængelige i engelsksprogede guides.

***

Bastylia (se under andre restauranter)

***

Wild - Chlodna 39 (tæt på Solidarnosc/ Okopowa)

Kun for mænd. Videokabiner, darkroom og tematiske fester.

 

 

Fast food i Warszawa

Hurtig og billig mad har holdt sin sejrsparade i Warszawa. For KFC - en lille investering, for Polens befolkning - et tigerspring; der er nu 26 KFC-udleveringssteder, 41 McDonalds + et utælleligt antal kebab, billige pizzarier og andre burgeretablissementer i Warszawa - og dette er sket på blot 23 år, siden systemskiftet i 1989.

Jeg vil ikke begynde at anbefale Fast food forretninger - de er internationale og let genkendelige, og de findes på hvert andet gadehjørne.

 

 

Pizza i Warszawa

Der er endnu flere pizzabarer end der er fast food steder. Nogen af dem er virkeligt afskyelige, andre kan gå an hvis man er sulten. En hæslig vane med at overklaske pizzaerne med ketchup er nu gudskelov ved at gå af mode.

Det er svært at afgøre hvilke pizzeriaer er gode og hvilke der er mindre gode. Nogle kædebutikker har en fantastisk branding og sælger andre internationalt populære hurtig-retter ved siden af pizzaerne, men vil ikke nødvendigvis være med til at skabe gode erindringer om jeres ophold i Warszawa. Nedenfor en ultrakort liste. Der er langt flere gode pizzeriaer i Warszawa, men her må I prøve jer frem.

Casa Mia Trattoria - Poznanska 37

Kunne egentligt også have været i kategorien italiensk restaurant, men pizza og pasta er det primære udbud. God kvalitet, hyggelig stemning og en sød servitrice.

***

 

 

***

Momento Pizza - ul. Lwowska 1 (På Plac Politechniki, 5 minutter fra Plac Konstytucji).

Lige overfor Teknisk Universitet. Hovedparten er kunderne er kræsne, fremtidige ingeniører. Det er godt og billigt.

 

Spansk i Warszawa

Der er en række spanske restauranter i Warszawa, og jeg har desværre ikke besøgt dem alle. For danskere med rejseerfaring fra Spanien og kendskab til det spanske køkken vil mange af dem dog byde på skuffelser. Flere har gennem tiderne lavet gode tapasbarer, men de er desværre alle lukket igen.

Hiszpanska Mirador - ul. Grzybowska 2. 5 minutter fra den Danske Ambassade.

Stort spansk menukort med retter der smager af Spanien. Hovedretter generelt 40-60 zl.

 

 

Polsk i Warszawa

Polsk mad i Polen er selvfølgelig mange forskellige ting. De tre hovedretninger man ser er traditionelt polsk husmoderkøkken med vægt på festretter, herregårdskøkken med vægt på vildt samt endeligt polsk køkken med fransk, italiensk og fusions inspiration.

Pod Czerwonym Wieprzem (Under det Røde Svin) - ul. Zelazna 68. Tæt på Solidarnosc Alle. 10 minutters gang fra Plac Bankowy.

Kommunistisk stemning med Internationale, Marx og Lenin. Restauranten er en parodi på kommunisttiden. God og rigelig polsk festmad. Et besøg vært for at opleve stemningen. Hovedretter fra 20 zl.

***

AleGloria - Plac Trzech Krzyzy 3 (lige overfor Hotel Sharaton).

En kreativt indrettet restaurant, ejer af restaurationsguruen Magda Gessler. Polsk herregårdskøkken med moderne elementer. 3 sæt bestik i Michelin.

***

Atelier Amaro - Agrykola 1 (ved Plac Rozdrozu/ Botanisk Have - 10 minutters gang til Plac Trzech Krzyzy).

En eksperimenterende restaurant med vægt på lokale, friske råvarer. Uden fast menukort. Prisen for en menu omkring 220 zl.+ 10% drikkepenge og uden vin (men priserne er heller ikke faste). Generel enighed om at et måltid på Atelier Amaro er en oplevelse.

Den eneste restaurant i Warszawa som Michelin har tilkendt en stjerne.

***

Belvedere - Ligger i Lazienki-parken. Agrykola 1.

Traditionelt polsk banket-køkken. Omfangsrigt menukort, med mulighed for internationale retter. Specialiserer sig i bryllupper. 3 sæt bestik i Michelin.

***

Platter by Karol Okrasa - ul Emilii Plater 49. Beliggende på Hotel Intercontinental. Køkkenet ledes af en af Polens kendte TV-kokke.

Kreativt, polsk køkken. Priserne er polske hotelpriser, dvs. 85-180 zl. for en hovedret. Godt, lille vinkort med priser fra 130 zl. for en flaske og opefter. 3 sæt bestik i Michelin.

***

Polska Rozana - ul. Chocimska 7. Mokotow, en lille parallelgade til Pulawskagade.

Polsk køkken af internationalt tilsnit. Hovedretter 50-80 zl. 3 sæt bestik i Michelin.

***

U Fukiera - Rynek 27 (Rådhuspladsen) i Den Gamle By.

En traditionel, gammel restaurant som nu er indehavet af restaurationsguruen Magda Gessler, som lægger stor vægt på form og stil. En liste over berømtheder der har besøgt restauranten kan ses på etablissementets hjemmeside (startsiden, lysavis). et fantastisk sted til de som kan lide at spise omgivet af blomsterarrangementer.

Traditionelt polsk festmad. Hovedretter angiveligt 40-60 zl, men hjemmesiden angiver ikke priser. 2 sæt bestik i Michelin.

***

 

 

 

Fransk i Warszawa

 

International (europæisk) i Warszawa

Amber Room - På Kongeruten, tæt på Lazienkiparken. Aleje Ujazdowskie 13.

En formel restaurant med et fremragende køkken, polsk, med lidt fransk og lidt molekylær inspiration. Hovedretterne starter ved 60 zl., og det er billigt efter min mening. Der er et omfattende vinkort, men man kan også købe en flaske vin for omkring 150 zl. Husets vin sælges i glas.

4 sæt bestik i Michelin + en personlig anbefaling fra mig.

***

Rozbrat 20 - ul. Rozbrat 20. På vejen fra Plac Trzech Krzyzy mod floden.

Lækker men afslappet restaurant med original fransk mad og stemning. Hovedretter 60-80 zl. Lille internationalt vinkort starter ved 76 zl. 2 sæt bestik i Michelin og venlige tanker fra mig.

 

***

Obsessja - på Kongeruten. Ved hotel Belweder.

Glimrende, lille hotelrestaurant lige overfor Den Russiske Ambassade. Man bliver ikke ruineret af at spise her, og det er tydeligt at kokken gerne vil vise hvad han kan.

***

Pod Gigantami - På Kongeruten, tæt på centrum (ved Plac Trzech Krzyzy) Al. Ujazdowskie 24.

Dug på bordet, men frisk betjening. Polsk med (meget) international inspiration. Hovedretter fra 64 zl. Prætentiøst vinkort.

4 sæt bestik i Michelin.

***

Tamka 43 - et par hundrede meter fra Nowy Swiat - 10 minutters gang fra Slotspladsen.

Eksperimentelt køkken med sæsonvarer og molekylær inspiration. Menukort og oplevelsesmenuer. Rimelige, men svingende priser. 3 sæt bestik i Michelin

***

Concept - Krakowskie Przedmiescie 16/ 18 (dvs. få skridt fra Slotspladsen).

Blandet polsk, fransk, italiensk. Lægger vægt på sæsonbetonet menu. Hovedretter omkring 100 zl. Meget stort vinkort.

Moderne interiør, jazzpianist om torsdagen, hyggelig stemning, 75 pladser.  Man betaler måske nok lidt for beliggenheden. 2 sæt bestik i Michelin.

***

Dom Polski - ul. Francuska 11 (Saska Kepa) - Fra Jerozolimskie er det over broen til den anden side af floden, derefter til højre til villakvarteret Saska Kepa.

Internationalt køkken med polsk inspiration. Hovedretter 35-100 zl. Beliggende i villa. 2 sæt bestik i Michelin.

***

Flik - ul. Pulawska 43 - Mokotow, ligger lidt væk fra selve hovedgaden, omgiver af Park Morski Oko.

Uprætentiøs restaurant i hyggelige omgivelser. 40-80 zl for en hovedret, lørdag-søndag koldt bord for 40 zl. 2 sæt bestik i Michelin.

***

Le Rotisserie - ul. Koscielna 12 - Nye By, beliggende på det elegante Hotel Le Regina.

Blanding af polsk, fransk og italiensk køkken. Menu med vin 230-350 zl. En ambitiøs og elegant restaurant. 2 sæt bestik i Michelin.

***

Butchery & wine - ul. Żurawia 22. Tæt på Hotel Novotel, sidegade til Marszalkowska. Næsten helt oppe ved Jerozolimskie.

Steakhouse med raffinerede forretter og tilbehør. Valg mellem polsk, amerikansk og australsk oksekød, hovedretterne varierer derfor mellem 40 og 150 zl. Afslappet atmosfære, god mad og en Bib Gourmand fra Michelin.

***

Boathouse. Wal Miedzeszynski 389a - Langs floden, overfor Lazienki Parken (modsatte flodbred).

Stor restaurant med middelhavskøkken, kæmpestort menukort, betalbare priser og professionel betjening. 1 sæt bestik i Michelin.

***

Qchnia Artystyczna - ul. Jazdów 2. Restauranten befinder sig i Ujazdowski-slottet ved Botanisk Have/ Lazienki-parken.

Navnet betyder oversat "kunstnerisk køkken" - og så er aspirationsniveauet lagt. Miljøet er lidt bohemeagtigt og maden prøver at sprænge normer, ofte med et glimrende resultat. Man kan spise for 35 zl og der bliver svært at give mere end 100 zl for 3 retter uden vin. Et sæt velfortjent bestik i Michelin.

 

 

Kinesisk & vietnamesisk i Warszawa

Mange vietnamesere kom i kommunisttiden til Polen som flygtninge, og er senere faldet til her. Skellet mellem den polske udgave af kinesisk/ vietnamesisk mad er ikke altid klart, og overvejende drejer det sig om at servere billige måltider med ris og asiatisk inspiration. Normalt vil man kunne få en hovedret med ris for 12-18 zl. Nedenfor er angivet en række kinesiske restauranter på et lidt højere niveau end "det billigste".

Restaurant Rong Vang - ul. Okopowa 23 - 10 minutter fra Solidarnosc Alle.

Originalt vietnamesisk køkken i god kvalitet og rar betjening. Hovedretter fra 20 zl.

***

Bar Chinczyk - ul. Okopowa 23. Lige ved siden af Rong Vang. Typisk billig kineserbiks. Er med her på grund af hyggelig stemning.

***

Canton - ul. Smocza 1. Muranow-bydelen tæt på Aleja Solidarnosc.

Stor kinesisk restaurant med dug på bordet, betjening og glimrende mad. Hovedretter fra 20 zl. Mulighed for Peking-and og andre specialiteter.

***

Dzonka - ul. Hoza 54 - Sidegade til Marszalkowska-gade.

Original kinesisk stemning og behagelig betjening. Maden er lavet med kærlighed. Hovedretter fra 20 zl.

 

 

Jødisk i Warszawa

Der bor ikke ret mange jøder i Warszawa længere, og bestemt ikke nok til at danne grundlag for flere restauranter. På grund af 2. verdenskrig er Polen imidlertid målet for pilgrimsudflugter for mange jøder, og en del af dem kommer også til Warszawa, som før 2. verdenskrig husede en af de største koncentrationer af jøder i Europa. Endvidere går mange polakker levende op i jødernes historie, og et besøg på en jødisk restaurant anses i nogen kredse for trendy.

Tel Aviv - ul. Poznanska 11. Parallelgade til Marszalkowska-gade.

Lille restaurant med kosher-menu. Selv den polske øl er kosher, forsikrer tjeneren mig om (det er nok mig der er ignorant når jeg undrer mig). Kultsted for beundrere af jødisk kultur. Skråt ovre på den anden side af gaden ligger Beirut-bar, og der foregår en hyppig og fredsommelig vandring mellem de to etablissementer.

 

 

Italiensk i Warszawa

San Lorenzo - Jan Pawel II 36 (Hotel- og kontorcentrum, parallelt med Marszalkowska-gade. Hovedfærdselsåre).

Traditionel italiensk restaurant med fast menukort og sæsonbetingede tilbud. Priser fra 35-89 zl. for en hovedret. Omfangsrigt udvalg af italienske vine i alle prisklasser. 3 sæt bestik i Michelin.

***

Restauracja Bacio - Wilcza 43 - Sidegade til Marszalkowska.

Festligt udsmykket restaurant med traditionelt italiensk menukort. Enkelte udsøgte hovedretter 40-60 zl. Stort pastakort.

***

Bukieteria Roma - Mokotowska 49 - Parallelgade til Marszalkowska.

Lille restaurant med rigtig god stemning og en kok der kæler for maden. Professionel, men afslappet service. Hovedretter 40-60 zl.

***

Castello - Wiertnicza 96 - 2 minutter i rask løb fra Paladset i Wilanow.

Stor, ambitiøs restaurant beliggende i en gammel villa. Omfattende menukort med hjemmelavet pasta og hovedretter fra 40 zl. og opefter. Professionelt og gennemført - både mad og service.

 

 

Mælkebarer i Warszawa

Det traditionelle spisested for polakker som af en eller anden grund ikke kan nå hjem til middagsmaden. I kommunisttiden var der masser af dem, nu behandles de få tilbageværende som klenodier, og får massiv rabat på huslejen i kommunale lokaler.

Man går hen til kassen og meddeler hvad man vil have (ingen alkohol). Herefter betaler man og får udleveret mad og drikke ved en disk. Hvis maden først skal tilberedes råber damen navnet på retten når den er færdig - hvis du ikke kan polsk, så hav øjnene på stilke.

De taler ikke engelsk, men specielt ældre polakker er gode til at klare sig med fagter. Nogen internationale ord er umiddelbart forståelige: omelet, makaron, zupa. Traditionelle retter er fx:

Hvis du er til lokal folklore og smag, så prøv en mælkebar. Der er stor forskel på kvaliteten, men nogen er virkeligt fremragende.

Bar mleczny pod barbakanem - ul. Mostowa 27 (Nye By, lige ved siden af Barbakan, når man kommer fra Den Gamle By).

Bar mleczny bambino - ul. Krucza 21 (Ved ul. Hoza, få minutter fra Marszalkowska).

Bar Mleczny Familijny - Nowy Swiat 39 (på stræklningen fra Plac de Gaulle til Slotspladsen).

 

 

Andre restauranter i Warszawa

Banja Luka (Balkan) - ul. Szkolna 2-4, i centrum, lige ved ul. Marszalkowska og Saski-parken.

Stor, livlig Balkan-restaurant med stemning, musikere og tjenere iklædt folkedragter og godt humør. Hovedretter fra 30 zl. og opefter.

***

Borpince (Ungarnsk) - ul. Zgoda 1 (Sidegade til Jerozolimskie, 5 minutters gang fra Plac de Gaulle).

I en stor, lækkert dekoreret kælder viser der ungarske køkken hvad det formår når det er bedst. Lad kalorietælleren blive derhjemme og forkæl ganen en enkelt dag med forret, hovedret og dessert. Hovedretter fra 30 zl. og opefter. Meget stort udbud i ungarske vine. Husets vin for 89 zl.

***

Ganesh (indisk) - Wilcza 50 (på hjørnet af Poznanska - få minutter fra Marszalkowska).

Strømlinet indrettet indisk restaurant med et stort udvalg af rigtigt gode indiske retter - både hvis man er til stærkt og ikke så stærkt.

***

Tandoor Palace (indisk) - Marszalkowska 21 (5 minutter fra Plac Zbawiciela)

En traditionsrig indisk restaurant med originalt indisk køkken. Stemningen er indisk, fin betjening og en god oplevelse. Min ynglings-indiske i Warszawa, men jeg går også på Ganesh (ovenfor).

***

Suparom Thaifood - ul. Marszalkowska 45, midt mellem Plac Konstytucji og Plac Zbawiciela.

Personligt er jeg ikke til Thaimad, men det her er godt, med lækre sauce og et køkken som åbenlyst kæler for sin opgave.

***

Bastylia - Plac Zbawiciela (hjørnet til Mokotowska).

Pandekagebar - Tykke pandekager med dessertfyld eller som hovedret med forskelligt kødfyld. Derudover salater, sandwich, øl og champagne. Hyggeligt sted at nyde en øl. Etablissementet var tidligere et populært samlingssted for lesbiske, men er nu ved at være allround blandet bøsse- og hetrorestaurant.

***

Boston Port - ul. Okolska 2. Ved Pulawska, ved siden af Banja Luka.

Internationale specialiteter med vægt på fisk til overkommelige priser. Personligt elsker jeg deres legerede fiskesuppe.

***

Merlingo 5 Portugisisk (Ved Pulawska, overfor Warszawianka Vandland)

Rigtig lækker restaurant med ambitioner. En ægte følelse af Portugal og traditionelt portugisisk køkken. Hovedretter fra 40 zl. og opefter. Oplevelsesmenu med 9 retter inkl. vin til 230 zl. Voldsomt stort internationalt vinkort.

 

 

Barer, bistroer, ølhuse, vinbarer (som regel med mad)

Jeg har et problem her, for der er så mange at jeg ikke ved hvor jeg skal begynde. Det er nok også noget man skal finde lokalt. Her er et lille bitte udvalg. En halv liter polsk øl koster max. 10 zl. på nedenstående barer.

Irish Pub Patrick's - ul. Nowogrodzka 31 (sidegade til Marszalkowski, få minutter få Metro Centrum).

Stor irsk pub med bardisk, langborde, enkel stil og god stemning.

***

Browarmia - Krakowskie Przedmiescie 7, 5 minutter fra Slotspladsen.

Eget bryggeri. Egentligt mere en restaurant en et værtshus. Klassisk polsk køkken og god, upasteuriseret øl.

***

Beirut - ul. Poznanska 12. Parallelgade til Marszalkowska.

Stemningsfyldt musikværtshus i byens hjerte. Ligger skråt overfor Tel Aviv. Humus og andre arabiske specialiteter stiller sulten.

***

Piwiarnia Warka - ul. Wilcza 35

Sportsbar som transmitterer fodboldkampe og andre sportsbegivenheder på storskærme. Glimrende ribben og andre retter som passer til øldrikning.

***

Charlotte - chleb i wino - Plac Zbawiciela (mellem ul Wyzwolenia og Mokotowska)

Avantgardens hang-out sted. En kombination af bageri, cafe og bar. Ingen øl.

***

Regeneracja - Pulawska 61

Stort værtshus med madservering. Studenterstemning. Stor terrasse og god atmosfære. 

 

 

 

Cafeer i Warszawa (normalt ikke med øl og vin, men det sker)

I min første turistguide til Polen som jeg købte for 15 år siden stod der sådan cirka: "Hvis du hører til dem der ikke kan klare dig uden dit hot shot espresso inden du går på arbejde, så får du en hård tid i Warszawa". Cafeer er et relativt nyt fænomen, og den polske befolkning har taget konceptet til sig. Der er efterhånden en cafe på hvert andet gadehjørne, og unge, gamle, businessfolk, studerende, bøsser, hetroer, parlamentsmedlemmer og turister vælter kollektivt ind på cafeerne for at drikke luksuskaffe, sludre, spise kager, brokke sig over partneren, snakke om job, se og blive set på.

Langt de fleste cafeer hører til en eller anden kæde - og det kan mærkes. Uanset hvor mange gamle møbler de propper ind i sådan en franchise-cafe, så kan de ikke skabe autentisk stemning og tilhørsforhold.

De sidste par år har er da da også opstået en række nye cafeer med udpræget personlighed, nogle af dem i kombination med bagerier. De er herredyre og propfyldte.

Karma - Plac Zbawiciela

Mødestedet for skuespillere og kunstnere. Altid fyldt, men mange sidder en time eller mere med en kop kaffe.

***

Charlotte - chleb i wino (Se under barer, bistroer, ølhuse, vinbarer).

***

Same Fusy - Nowomiejska 10. Gamle by, lige ved Rynek.

God kaffe, kager og hyggelig stemning.

 

 

Klubber i Warszawa - for unge og yngre

Igen - et ganske lille udvalg i forhold til et enormt udbud.

Plan B - Plac Zbawiciela (hjørnet af Aleja Wyzwolenia).

Et sted med masser af stemning, graffiti på væggene, fyldt med polske og udenlandske studerende. Åbent til sent samt når alle andre har lukket, fx. juleaften. Musikken giver mulighed for at tale sammen.

***

Dobranocka - Smolna 40. Adgang gennem porten fra Jerozolimskie, lige efter Rondo de Gaulle.

Kælderlokale med live jazz, funk, reggae og forskellige begivenheder. Åbent til sent. Mødested for de lokale.

***

 

 
 

 

Klubber for gentlemen

Der er væsentligt færre end man skulle tro, når man tænker på hvorfor danske og vesteuropæiske mænd tog til Polen i gamle dage. Warszawa er en international storby, og har selvfølgeligt sit udbud af stripbarer, men der er absolut adskillige europæiske byer der har mere ekspertise på dette område. Herunder et lille udvalg, men enhver taxachauffør vil med glæde køre jer til en klub, hvor han modtager et gebyr for at aflevere gæster.

New Orleans Gentlemen's Club & Restaurant - ul. Zgoda 11 (midt i mellem Jerozolimskie, Marszalkowska og Nowy Swiat).

Stor natklub med erotisk dans, stilfuld stemning, stort menukort inkl. østers og hummer, men også lette rette i den betalbare ende af prisskalaen. - og selvfølgelig et rigt udvalg i champagne.

***

Hustler Gentlemen's Club - Nowy Swiat 3.

Stor klub med et stort udbud af tørstige værtinder. En flaske champagne fra 900-25.000 zl.

***

Sofia Night Club - Polna 13 (5 minutter fra Plac Konstytucji).

Red light natklub åben dagligt fra 20.00. Ryger- og ikke-rygerafdeling. Erotisk dans.

 

 
 
Startside    Praktiske oplysninger    Gamle by    Nye by    Langs floden    Kongeruten

Rundtur omkring Warszawa    Marszalkowska-gade    Haven på Universitetsbiblioteket    Lazienka-parken    Hoteller    Restauranter

Museer og seværdigheder    Turistguide i Warszawa Viden om Polen     Hovedside        Danskundervisning   Oversættelse

Regeneracja på Pulawska-gade. Et populært mødested for studerende.

Bukieteria Roma på Mokotowska-gade. God og ærlig italiensk mad.

Bar Chinczyk (Kineserbaren) - en kinabiks for de pris- og kunstbevidste (Okopowa-gade).

Indisk mad på marszalkowska

Bastylia på Plac Zbawiciela - pandekager, salat og øl til bøsser og heteroer.

 

Polen Blog

Lidt af hvert om Polen på dansk